Published On: 19 november 2016By 0 Reacties on “Rs80” Wassenaar 25 Km

Almere, 19 November 2016.
Vandaag ben ik naar Wassenaar gegaan om een wandeltocht te lopen. Wist u dat er sporen van bewoning uit 1800 v Chr. zijn aangetroffen in  Wassenaar
De wandeltocht werd georganiseerd door RS 80. Ieder jaar hebben zij een serie van tien wandeltochten. De eerste tocht is in september en de laatste tocht in maart. De tochten zijn zeer afwisselend en zeker de moeite waard. We verzamelden bij de kantine van VV Blauw Zwart. We liepen naar het Hollands duingebied. Dit gebied is 2750 hectare groot. Doordat hier grote open plekken zijn kan de wind en de regen zijn gang gaan, waardoor er zandverstuivingen zijn. Ook zijn er meertjes en moerasgebieden. We liepen verder naar natuurgebied de Meijendel (1875 hectare groot). In deze periode vind je hier diverse soorten paddenstoelen. We kwamen langs de gebieden Ganzenhoef en de Kikkervalleien. Duinenenmensen.   Het zijn mooie gebieden en ook in het voorjaar zou ik hier graag eens willen wandelen. Het zal hier dan vast ook heel mooi zijn. In dit gebied lopen veel grazers. Helaas heb ik er vandaag niet zo veel gezien. Ik heb drie wilde paarden gespot en op de foto gezet. We kwamen bij het pannenkoekenhuis-boerderij Meijendel, waar we onze eerste rust hadden.
Ik maakte van de gelegenheid gebruik en maakte hier direct wat foto’s van de omgeving en het  Bezoekerscentrum . Na de rust gingen we weer verder. Na vele heuvels en dalen kwamen we aan in Den Haag Noorderstrand 35. Hier nam ik even mijn rust en genoot ik van het uitzicht. Vanaf dit punt ging de route 3 km over het strand (zie foto’s). Heel even kwam de regenboog tevoorschijn. Op de foto’s kunt u zien hoe mooi dit is in combinatie met de ruwe zee. We liepen nog een stukje door het Hollands duingebied. Wilt u meer weten over dit gebied, dan kunt u hier Hollandse-duinen klikken meer info. Via de villawijk van Wassenaar liepen we richting de finish. Ik kwam onderweg nog een oude grenspaal Z.K.H Prins Frederik  tegen.
Zo kwam er weer een einde aan deze mooie wandeling. Bij het afmelden kregen alle wandelaars een speculaaspoppetje mee.
Mijn dank gaat uit naar het bestuur van RS 80 en de parcoursbouwer Auke Jansma!
Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.