Almere, 15 april 2022

Het was eindelijk zover! Op 12 april is door koning Willem Alexander de wereldtuinbouwtentoonstelling  Floriade Expo 2022 , in Almere geopend. Vandaag waren de Groenengezond.almere. Growing-green-speld , uitgenodigd om naar de Floriade te komen. De Groene Speld wordt uitgereikt aan mensen die bijdragen aan een groen en gezond Almere. Heopa is dus ook een Groene Spelddrager.
Hij was voorgedragen voor de Groene Speld door Almeerdaagse (dit is voormalige organisatie die wandeltochten in Almere organiseerde) omdat hij heeft geholpen bij de routebewijzering van wandeltochten van Almeerdaagse en omdat hij verslagen en foto’s maakte van zijn wandelingen in Almere. Hiermee zette hij Almere op de kaart.
Bij binnenkomst kregen we eerst een kopje koffie/thee met wat lekkers erbij. Hierna waren er diverse toespraken en de nieuwe spelddragers werden in het zonnetje gezet. Na deze feestelijke gebeurtenis konden we in groepjes onder begeleiding van een gids een rondleiding krijgen. Omdat ik (Heopa) wat met mijn gezondheid kamp, besloot ik zelf in de rondte te lopen. Er zijn kavels die door verschillende landen gebruikt worden om hun producten te laten zien. Natuurlijk heeft alles met duurzaamheid te maken. Het is echt de moeite waard om dit met eigen ogen te zien. Door omstandigheden heb ik niet alles kunnen bekijken en ik sloot mijn bezoek af met een enkele rit kabelbaan. Voor de Groene Spelddragers was dit vandaag gratis. Heopa heeft een toegangspas die tegen een gereduceerd tarief aangeschaft kon worden (deze pas was voor inwoners van Flevoland). Het is de bedoeling dat Heopa vaker naar de Floriade zal gaan als onderdeel van een wandeltocht. Hij kan dan in delen meer van de Floriade laten zien. Sommige planten/bloemen en ook bollen moeten regelmatig vervangen worden omdat ze uitgebloeid zijn, dus het zal iedere keer net weer even anders zijn. De volgende keer hoopt Heopa ook even in de kassen te kunnen kijken en u dan meer te vertellen over de Expo Foriade 2022.
Wilt u het echt goed zien en meebeleven, dan raad ik u aan om naar deze prachtige wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo in Almere te komen. Op de site  Floriade.2022.   kunt u veel informatie vinden.
Gr. Heopa

4 Comments

 1. van der Valk Miep 20 april 2022 at 19:31

  Mooie foto’s Henk
  Het is echt genieten daar. Ik snap al die negatieve kritieken niet. Ja alles is nog niet af, maar het is zeker geen bouwput.
  Groetjes Miep

 2. Kimberley 20 april 2022 at 20:15

  Wow wat een mooie foto’s !

 3. heopa 21 april 2022 at 06:24

  Dag Miep, Ik snap dat ook niet, Het is net open.
  En het wordt nog mooier !
  En ik zag ook geen bouw Put.
  Ze hebben heel hart gewerkt, en nu moet de natuur z’n best doen.
  Ik ga in de loop van de dag kijken of ik ook een posiitief reacty kan door geven.
  Gr Hen en dank je wel voor de reactie.

 4. heopa 21 april 2022 at 06:25

  Dank je wel Kimberly, voor je reactie. gr. van Opa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.