Almere, 19 augustus 2020

Door Covid-19 heeft Samen op Pad alle wandeltochten voor dit jaar afgelast. Het is onmogelijk om het groepswandelen zoals men dit bij Samen op Pad gewend was weer op te pakken. Toch wil ook Samen op Pad  kijken hoe op een verantwoorde wijze, volgens de richtlijnen van het RIVM,  de groepswandelingen weer opgepakt kunnen worden. Hiervoor zijn twee testtochten georganiseerd.
De eerste testtocht was op 12 augustus en de tweede was vandaag. Ik mocht ook meelopen.
Het was dus een bijzondere wandeltocht vanuit Werkendam-Nationaalpark De biesbosch.
Voordat we van start gingen werden de regels duidelijk uitgelegd en moesten we de handen ontsmetten. Daarna mochten we een flesje water pakken. We vertrokken vanaf parkeerplaats ‘Jantjesplaat’. Biesbosch-wandelen. Eén van de wandelaars kwam met een Citroën DS (1972) die er heel mooi uitziet, dus ik maakte hier even een foto van.
We startten met wandelen en het was voor mij de eerste keer dat ik door de Biesbosch zou gaan wandelen. Het was erg mooi weer en er stond bijna geen wind. Het eerste deel ging via Jantjesplaat en  Catherinapolder langs Gat van den Kleinen Hill. Aan beide kanten was er water en veel groen. Op het water zagen we veel kano’s varen wat een leuk plaatje opleverde. Een stukje verder ligt een oud binnenvaartschip en zagen we veel vogels en ganzen. Ondertussen liepen we in natuurgebied de Biesbosch  Flyer-Hoge-Hof-Deeneplaat-verkleind. begonnen we weer aan de terugweg. Bij de Zwarte Keet (deze werd in 1912 gebouwd en is in 2000 gerestaureerd) Zwarte-Keet 
hebben we een kleine pauze gehouden. In de Zwarte Keet kun je zien hoe griendwerkers vroeger hun werk deden in de Biesbosch. We gingen weer verder en werden door familie Koe opgewacht. Deze dus ook maar even op de foto gezet. Zo bereikten we de parkeerplaats waar de auto’s staan. Hier aten we onze boterham op en na 13.00 uur gingen we weer verder met wandelen en liepen de andere kant op. We gingen richting het Biesbosch MuseumEiland. Biesboschmuseumeiland. en liepen nog even door een gebied wat ook wel  Pannenkoekenhuis-het-bolle-bevertje genoemd wordt. Dit is het buitenmuseum van de Biesbosch.Biesboschmuseumeiland.nl/plan-je-bezoek/buitenmuseum/Ik raad u aan om de foto’s te bekijken omdat deze meer laten zien dan ik kan vertellen. Het is een mooie omgeving en één en al natuur waar je van kunt genieten en in kunt wandelen.
We bereikten de parkeerplaats weer en zo kwam er een eind aan deze tweede testwandeling.
Iedereen heeft deze testtocht op de goede manier doorstaan.
Ik wil de parcoursbouwer en de andere vrijwilligers van Samen op Pad bedanken.
We hebben een prachtige wandeldag gehad!

Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.