Woerden, 18 februari 2023

Vandaag stond tot nr. 8 uit de winterserie (nr. 43) van RS’80 op het programma.
De start was in Woerden. Als u op de blauwe link klikt, kunt u een stukje over de geschiedenis van Woerden lezen. De route ging via het Brediusbos naar Kamerik. Kamerik bestond al in 1811 en is een lint gemeente van Woerden. Hierna ging de route door buurtschap Kanis waarna we verder gingen langs het gemaal van Oud Kamerik. Op het gemaal is een uitkijkpost gemaakt vanwaar je over de poldervlakken kunt kijken (zie foto’s). Op 10,5 km kwamen we in Woerdense Verlaat (gemeente Nieuwkoop) waar een rustpost was.  Hierna gingen we door het gebied van Lusthof de Haeck. Ook hier staat een uitkijkpost en we maakten daar gebruik van door wat foto’s te maken. Dit gebied valt onder de Nieuwkoopse Plassen. Het is een prachtig natuurgebied waar men ook het riet voor daken van o.a. boerderijen, molens etc. vandaan haalt. Na 14 km zaten twee mensen te genieten van hun boterham en Heopa mocht een foto maken en zo ontstond een gesprekje. Deze mensen (uit Vlaardingen) liepen de 25 km en zo ook nog veel meer wandelingen. Heopa wil hen niet verkeerd inschatten, maar denkt dat deze mensen de 70  wel gepasseerd zijn. Mocht dit niet zo zijn, dan mag u reageren. Het was in ieder geval een leuke ontmoeting. Een stukje verder kwam een dame naar de weg toelopen om een container overeind te zetten. Zij vroeg ons wat voor wandeling wij liepen, want ze had al zoveel wandelaars voorbij zien lopen. Ze vroeg waar wij vandaan kwamen en we vertelden dat Tiny uit Vlaardingen komt en Heopa uit Almere. Almere kende ze wel, want ze gaat regelmatig naar Urk. Dat was voor Heopa aanleiding voor een babbeltje. Heopa vertelde dat hij ook nog steeds op Urk komt. Zijn oma is daar geboren. De dame vertelde dat er in haar vensterbank een oude viskotter staat. U begrijpt natuurlijk wel dat daar even een foto van gemaakt moest worden.
Op 18 km kwamen we bij SV Siveo ‘60 waar de grote rust was. We aten hier onze boterhammen op en vervolgden daarna de route die door Zegveld ging. We gingen verder richting Woerden, maar op 22 km moesten we over een leuk pontje dat we zelf moesten bedienen (zie foto’s). Het was erg leuk! Via de woonwijken liep de route naar het kasteel van Woerden waar we omheen liepen om naar de finish te gaan. Toen we bij de finish kwamen, hadden we er 26 km opzitten.
Heopa bedankt de parcoursbouwer en het hele team van RS’80!
Gr.  Heopa

One Comment

  1. André en Wil van IJperen 20 februari 2023 at 11:49

    Wat leuk om jullie te ontmoeten onderweg. Bedankt voor de foto. Ik zag op de Facebook van RS80 een foto van jullie bij SV Siveo 60

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.