Warning: Trying to access array offset on false in /home/p312/domains/heopa.nl/public_html/wp-content/plugins/fusion-builder/shortcodes/components/featured-slider.php on line 251

Zoetermeer, 6 mei 2023
De wandeling die ik vandaag gelopen heb, is de wandeling van RS’80 uit Serie 43 (nummer 10) die op 18 maart gepland stond. In verband met de gezondheidstoestand van Heopa kon hij deze toen niet lopen. Het wil niet zeggen dat nu alles goed gaat, maar Heopa wil graag proberen te blijven wandelen en neemt hier nu meer de tijd voor. Ondanks dat er medicatie nodig is enz. geniet hij elke keer van het wandelen.
De start van deze wandeling was bij Dekker Sport. De route ging door diverse parken en via
Zoetermeer Oost gingen we onder de A12 en het spoor door en richting het centrum. We liepen over het Henk Oskampad en zagen in de verte de oude kerk staan. Net voor het centrum ging de route rechtsaf door het Wilheminapark. Om de route te volgen, moesten we eigenlijk het 2e pad links langs het water, maar we namen het 1e pad. Het is ook een bijzonder pad (zie foto’s). Zo stonden we even stil bij het Oorlogsmonument Zoetermeer. We liepen verder langs molen De Hoop. Heopa maakte even een foto.
Na 5 km zagen we een groot wit gebouw met een mooie tuin ervoor. Dit gebouw is de Den Haag-Tempel. Na 6 km namen we bij The Dance Studio Ricardo Sibelo onze pauze. We kregen hier van Ricardo Sibelo uitleg over de dansschool en hun optredens. Het was een leuke ontmoeting. De route ging verder door Hof van Seghwaert. We hebben hier een extra rondje gelopen. We hadden onze rust al gehouden, dus liepen we ’t Span voorbij en kwamen bij de Wijdse Weide waar de schapen liepen. De route ging via een tunneltje onder de ring door naar het centrum van Zoetermeer. We kwamen bij de Dorpsstraat en de Oude Kerk. Ook hier hebben we even stilgestaan bij het monument waarna we even een kijkje namen in de Oude Kerk (zie foto’s en link). In deze kerk staat bijna hetzelfde orgel als waar mijn kleinzoon in Zuid Laren orgel les op heeft.
Na dit kerkbezoek zouden we richting Grote Dobbepad moeten, maar er was een heuse Teckel markt. Het was een bijzondere markt (deze werd gehouden omdat het de dag van de Teckel was) dus we wilden toch even over deze markt heen en weer lopen. Er werden overigens geen hondjes verkocht, maar wel van alles wat met Teckels te maken heeft. We keken onze ogen uit; er was zoveel te zien! We liepen terug naar onze route en liepen over het Dobbe Eilandplein, door het stadshart van Zoetermeer. Zowel door de winkelstraten als ook door de stadstuin loop je over keien die aardappelen moeten voorstellen. Deze liggen hier omdat hier voorheen akkerbouw was. Bij het station op de plek waar Zoetermeer uit de grond gerezen is, staat een beeld met drie keien die op elkaar gestapeld zijn. Het zijn De aardappelmannetjes.  De route ging verder en we kwamen bij het Westerpark. Dit is een  heel mooi park met veel vijvers etc. Het park is ook heel afwisselend. Hierna gingen we over de A12 en kwamen in een uniek leefgebied voor Libellen. Na dit mooie stukje natuur en de watertoren ging de route naar de finish. We hadden er een bijzonder mooie wandeling opzitten. Heopa had nog veel meer kunnen typen, maar laten de foto’s ook maar voor zich spreken.
Ik wil het bestuur en de parcoursbouwer van RS’80  bedanken voor deze prachtige wandeling.
Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.