Schiedam,  24 september 2022

Vandaag was alweer de eerste wandeling uit de winterserie 2022/2023 van RS’80.
De wandelaars konden starten vanuit sporthal Magriet in Schiedam. Om 8.30 uur werden de routes uitgedeeld. De route ging via het Beatrixpark naar Overschie. Onderweg zagen we een huisje en de bewoners laten duidelijk zien dat zij van Delfts blauw houden. Het staat zowel voor het raam als buiten te pronken. De route ging verder over de Hoge Brug en door het dorp over de Lage Brug.
Bij het industrieterrein staat nog een gedeelte van oude molen, De Hoop, die een bijzondere geschiedenis heeft. We liepen langs De Schie en passeerden ook landgoed De Tempel. Deze buitenplaats dateert al uit 1845. In de Schie was men druk aan het kanoën en dit is altijd leuk om te zien. Ondertussen bereikten we  buurtschap Zweth waar we over de Kanaalbrug gingen.

We vervolgden de route en liepen via een stukje natuurgebied en kwamen bij rustpost sportpark Tanthof-Zuid. Na de koffie gingen we verder en liepen we langs de wijken Tanthof-Oost en Tanthof-West richting de A4. Voor de A4 ging de route linksaf het Slinkslootpad op. Omdat het hier vermoedelijk nog wel eens ruikt (dit merkte ik ook vandaag) heeft iemand van de letter ‘l’ een ‘t’ gemaakt (zie foto). Halverwege dit pad stonden een paar wandelaars rechts in het beetje schuin aflopende gras. Men heeft riet uit het water gehaald en op verschillende plekken neergegooid. Mede daardoor is er ook een karper meegekomen en deze lag nu op het droge te spartelen. De wandelaars zagen dit en probeerden de karper te pakken. Dit lukte echter niet omdat hij steeds uit hun handen glipte. Toen ik dichterbij kwam, heb ik twee papieren zakdoekjes gepakt en toen de karper opgepakt en weer terug in het water gedaan. Zo konden ondertussen 5 wandelaars zien hoe de karper gelukkig weer wegzwom. Iedereen was blij dat het gelukt was (zie foto’s). Een stukje verder bij een boerderij hing kleurrijke was te drogen aan de waslijn. Weer een stukje verder stonden diverse koeien en een ezel. Er zouden nog meer dieren moeten zijn. Het is zorgboerderij Weidelicht. De route ging over een kruising waar in 1917 een kapel heeft gestaan en de weg heet hier dan ook nog ‘De Kapel’. Verderop maakten we een lus voor een rustpunt. De route ging hierna via een lager gelegen natuurgebied met veel houten bruggetjes. Dit gebied moet nog verder ontwikkeld worden. Een stukje verder stonden wel 4 ooievaars die ik nog net op de foto kon zetten. Bij de kruising besloten Tiny (met wie ik wandel) en ik om nog even van de route af te wijken om bij Peter, de man van Tiny, onze lunch te eten. We hadden er een lekkere warme kop thee bij. Daarna liepen we weer naar de route om de laatste kilometers naar de finish af te leggen.

Het was een mooie route en ook het weer viel erg mee. In het begin regende het wat, maar gelukkig was het niet veel en verder was het droog en goed wandelweer. Ik ben blij dat ik niet naar het weerbericht geluisterd heb en na een paar zware weken toch weer lekker gewandeld heb. Heopa is aan beide ogen tegelijk aan staar geholpen en liep nu zonder bril. Dit kunt u ook zien op de foto’s. Het is voor Heopa echt wel even wennen.
Heopa wil het hele team van RS’80 bedanken voor deze wandeling.
Graag tot een volgende keer!
Gr. Heopa

4 Comments

 1. Gerie 26 september 2022 at 15:39

  Ik kijk uit naar de foto met de vis….gr. Gerie

 2. heopa 26 september 2022 at 21:53

  Dag Wim en Gerie,
  hartijk bedankt voor jullie reactie. Ik hoop dat jullie de foto’s en het verslag ook goed /mooi vinden .
  Gr van Heopa

 3. Gerie 27 september 2022 at 17:46

  Hé opa, je bent een held dat je die vis hebt teruggezet…..en een leuk verhaal en mooie foto’s……gr. Gerie

 4. heopa 27 september 2022 at 20:49

  Dank je wel Gerie voor je leuke reactie.
  Gr. van Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.