Almere, 19 februari 2021

Vandaag ging ik verder met het lopen van alweer de 8e tocht van serie 41 van RS80.
Het beginpunt was bij Brediushonk (Kievitstraat) in Woerden.
Via het Brediusbos liepen we richting het spoorviaduct van station Woerden waar we onderdoor gingen. We liepen door een wijk waar veel woningen op kleine eilandjes staan. Vervolgens liepen we langs recreatieplas Cattenbroek en natuurplas Breeveld. Bij de kruising Graskade en rijwielpad Veldwijk staat uitkijkpost de 3 Mijlpalen. Ik klom even naar boven om een paar foto’s te maken. Langs de Oude Rijn staan twee huizen. De één heet Noordborgh en de ander Zuidborgh. We gingen verder en liepen langs een mooi hart en ik kon het niet laten om hier mee op de foto te gaan. Een stukje verder staan nog meer kunstwerken en ook vinden we daar de Haanwijkersluis uit 1640. We kwamen in Harmelen en ook hier staan diverse kunstwerken. We liepen om de kerk heen naar de Dorpsstraat en kwamen bij een brug waar een gedenksteen is die herinnert aan de watersnoodramp in 1624. Na de brug liepen we via het Vijverbos naar Haarzuilens. We kwamen langs de Breudijk waar op nummer 45b, een kaasboerderij is. We besloten hier even een lekker stuk boerenkaas,
boerinnenkaas (ook heel lekker) en Leidse kaas te kopen. Ik mocht doorgeven dat alle wandelaars hier welkom zijn. We vervolgden onze route en bereikten Haarzuilens waar we in het centrum onze lunch nuttigden. Na de rust liepen we langs kasteel de Haar. Kasteel de Haar is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland. Door de Lock down is het nu gesloten voor publiek.
Via de polder ging de route verder naar Kamerik en vanaf Kamerik liepen we naar de finish in Woerden. Het was weer een mooie route van RS80.
Mijn dank gaat uit naar de parcoursbouwer en het bestuur. Vooral ook degene die alle routes en de nieuwsbrief in orde maakt, zodat iedere wandelaar deze op tijd binnen krijgt en weer aan de wandel kan gaan.
Graag tot een volgende keer!  Dit zal dan route 9 (Krimpen aan de IJssel) zijn.

Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.