Zaterdag, 15 juli 2023
Op 5 maart 2022 hebben we wandeltocht 9 van RS’80  uit serie 42 gelopen. Deze wandeltocht was ons zo goed bevallen dat we het leuk vonden om deze vandaag nog eens te gaan lopen.
Ook nu vertrokken we vanaf voetbalvereniging Woubrugge. De route ging richting de kerk en onder de Woubrugsebrug door. In de kleine haven lag een mooi, oud maar goed in de verf gezet bootje uit Scheveningen en er lag een oma boot te huur. Ik vond het leuk om deze ook op de foto te zetten. Een stukje verder stond een prachtige oude Ford te koop (zie foto’s). Leuk voor de liefhebbers van oude auto’s. We liepen langs de Heimanswetering waar ook de Vrouwgeestmolen staat. Deze werd in 1797 in gebruik genomen. We liepen over de Lagewaard en lieten ons afleiden door het tweede bruggetje waar een bankje staat met planten aan één kant. We gingen hier een bakkie koffie drinken en daarna vervolgden we de route, maar oh, oh…. we hadden niet goed opgelet en kwamen bij een kruising waar we rechtsaf moesten, maar….. dat was wel bij het eerdere bruggetje dat we voorbijgelopen waren. We zijn toch maar teruggelopen en via het bospaadje van de kabouters tot het sportpark gelopen waar we de route weer vervolgden. Bij de kruising Lagewaard zijn we de Dorpsstraat ingegaan en besloten toen om over de Koudekersebrug te gaan en daarna over het Jaagpad bij Hazerswoude-Rijndijk. Dit was wel een extra ommetje, maar we zagen daardoor wel de watertoren-Hoogvliet (deze heeft tegenwoordig een kantoorbestemming), een hele mooie grote kastanjeboom en Scheepjeskerk Bernardus en Michaelkerk (ingewijd op 20 augustus 1855). Een stukje verder staat De Goede Herderkerk en hierna gingen we rechtsaf de Rhijvreugdbrug over. Links hiervan was een picknicktafel en hier genoten we van onze lunch. Er zaten nog vier mensen die op de fiets een tocht maakten en we hadden een leuk gesprek met hen. Na de brug ging de route weer via het Jaagpad, maar nu aan de andere kant van de Oude Rijn, naar Jaagpad huisnr. 250. Hier gingen we het smalle laantje door en staken over naar de Ruigkaden. Dit is een ruim 3 km lang, maar wel mooi pad met diverse molens. We gingen de Doesmolenbrug over en liepen direct de trap af langs het water en door een paar klaphekjes. Zo kwamen we bij de Zuidervaart waar een hele mooie boot lag. Het is de familieboot van Tiny (met wie ik wandel) en haar zussen en nichtje stonden op het punt om te vertrekken. We mochten even aan boord komen om uit te rusten en wat te drinken en te genieten van een heerlijke punt boterkoek. We maakten een paar foto’s en vervolgden onze route. In de verte zagen we de boot varen. We liepen Hoogmade in en bij de Kerkstraat is men bezig met de herbouw van Onze Lieve Vrouw Geboortekerk die was afgebrand. We gingen de Kromme Does over en liepen langs de Wijde Aa over de dijk en door de polder naar Woubrugge.
Het was weer een prachtige route en we hebben genoten. Ik wil de familie bedanken voor hun gastvrijheid op de boot. Het was leuk om jullie te ontmoeten en de hartelijke groeten van Heopa en misschien tot een volgende keer!
Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.