Published On: 27 november 2016By 2s Reacties

Almere, 26 november 2016
Het is 05.23 uur als mijn wekker afloopt. Ik was nog zo suf dat ik mij afvroeg waarom ik zo vroeg uit bed moest. O ja, ik had afgesproken om Irene op te halen en naar Nijmegen-Lent te rijden om daar de
Noviomagum- Overbetuwetocht (40 km) te gaan wandelen van WS78.
Nadat ik alles klaar gezet had, ben ik eerst naar Naarden gereden en daarna door naar Lent. We dachten ons lekker vroeg te kunnen aanmelden, maar er zaten al ruim 50 wandelaars. Later bleek dat er totaal 295 wandelaars meegelopen hebben. Op het moment dat je daar komt en zoveel wandelaars ziet, ben je blij dat je er ook bij bent.
Het startpunt was in Lent bij café-restaurant het Witte Huis. We gingen eerst over de Waalbrug. Deze brug is bekend van de Nijmeegse 4-daagse. Dit keer liepen we contra. We liepen langs diverse oudheden zoals de stadsmuur en de toren. Het geeft een mooier beeld van Nijmegen . We liepen via de Waalkade de binnenstad in, over de Grote Markt, langs het Waaggebouw en de Sint Stevenskerk en zo de Lange Hezelstraat in. De Lange Hezelstraat (sinds 1880) is niet alleen de oudste winkelstraat van Nederland, maar ook de gezelligste en leukste. Via Kronenburgerpark liepen we naar de nieuwe brug over de Waal. Deze brug ‘De Oversteek’ werd in 2013 geopend en herinnert aan de Waaloversteek in 1944 door personeel van het US Army 204th Infanterie Regiment van de 82d Airborne Brigade. Het is zeker de moeite waard om de link aan te klikken en de info over de Waaloversteek te lezen.
Na 10,6 km kwamen we bij onze eerste rustpost in Oosterhout aan, waar heerlijke Champignonsoep werd uitgedeeld. Na de rust gingen we over de Waaldijk naar Slijk-Ewijk. Het is een pracht route. Ondanks dat we door de mist niet zo ver konden kijken, konden we toch erg genieten van het uitzicht dat we wel hadden. De temperatuur was rond de nul graden en op de foto’s kunt u de rijp zien.
Na 22 km hadden we de tweede stop bij museumboerderij Den Tip. Deze boerderij staat op een terp, stammend uit 1734. Hier vandaan liepen we om het Strandpark Slijk-Ewijk naar Valburg. Strandpark Slijk-Ewijk is een mooi natuurgebied dat mede ontstaan is door zandwinning voor o.a. de A50 (snelweg). In Valburg hadden we bij de Standerdmolen Nieuw-Leven-Valburg de koffiepost. Via Buurschap ‘Reeth’ kwamen we aan bij de fruitpost (Stationsstraat 27). Als je hier binnenkomt lijkt het een gewone schuur, maar we mochten verder kijken in een andere ruimte. Wat zagen we daar een pracht verzameling theepotten (zie foto’s)! Na deze laatste rust liepen we door naar de finish. Ondanks de kou en de mist heb ik enorm genoten van deze prachtige wandeltocht.
Ik wil de parcoursbouwers Bennie Feije en Els Vermeulen bedanken voor deze mooie tocht.
Ook gaat mijn dank uit naar het bestuur van WS78 en de mensen die ons goed verzorgd hebben.
Tot de volgende keer in Lelystad!
Gr. Heopa

2 Comments

 1. irene 1 december 2016 at 12:22

  Hi Henk.

  Een fantastische tocht is het geweest en mooie foto,s
  Wel pittig maar we hebben het wel overleefd.
  Vooral de laatste kilometers.
  P.S.
  Gefeliciteerd met je certificaat die je kreeg uitgereikt in soest.
  Ook de nummers van de foto,s werkt perfect nu.
  Groetjes van Irene en Martien.

 2. heopa 1 december 2016 at 17:18

  Dag Irene en Martien, dank voor jullie leuke reactie.
  En ik ga mn best doen om ook de andere foto’s weer met de nummers te krijgen.
  gr Henk

Leave A Comment