Almere, 10 december 2016

Ik heb vandaag weer eens een wandeling (40 km) dichtbij huis gelopen.
De wandeling werd georganiseerd door WS78 en behoort tot één van de 10 winter wandelingen.
We vertrokken vanaf scholengemeenschap ISG Arcus in Lelystad. De school had speciaal voor ons hun aula opengesteld. Bedankt hiervoor! Deze wandeltocht was een tocht naar de nieuwe wildernis.
Om klokslag 9.00 uur werd het startsein gegeven. We liepen tussen de wijken Wold, Archipel en de Scheren door (het is een parkroute) richting de A6. We gingen over de A6 heen, en liepen naar, Natuurpark-Lelystad . Waar we dwars door het Natuurpark Lelystad heen liepen. Normaal gesproken lopen hier veel dieren, maar vandaag hebben we helaas niets gezien. We liepen weer richting de A6 maar dit keer gingen we er niet overheen, maar onderdoor. Na 11,5 km kwamen we bij de eerste rustpost. Deze was bij Bosch Car Service. Voordat ik rust ging houden, zag ik aan de andere kant van de weg een groepje ooievaars staan. Terwijl de andere wandelaars gewoon verder liepen, ging ik met mijn camera richting de ooievaars. Vanwege de grote afstand, moest ik wel proberen wat dichterbij te komen. Onderweg er naar toe heb ik wel een aantal foto’s kunnen maken, maar toen ik dichterbij kwam, vlogen ze helaas weg. Jammer! Ik ging maar weer snel terug naar wandelaars die al bij de rustpost waren waar uienbouillon uitgedeeld werd. Na de rust liepen we via het bosgebied langs de A6 naar Hollandse-Hout, de Knardijk en zo naar het natuurgebied, Oostvaardersplassen. Nadat we hier ongeveer 3 km doorheen gelopen hadden, gingen we weer via de Knardijk naar het Buitencentrum-Oostvaardersplassen. Hier vond ook de grote rust plaats. We hadden er toen 22 km opzitten. Na de rust maakten we een lus van 4 km door het natuurgebied. Het was jammer dat het vochtig en mistig weer was. Hierdoor kon je helaas niet heel erg genieten van de omgeving. Jammer!! We kwamen weer op de Knardijk en liepen door Hollands-Hout, waar mooie villa’s staan. We kwamen bij Surfschool Paradiso, Surfschoolparadiso.  Waar de derde rust zou plaatsvinden. Surfschool Paradiso ligt aan ‘t-Bovenwater. Na de rust gingen we via de wijk Lelystad-Haven richting  Gemaal-Wortman. Nadat we de sluisgepasseerd hadden, liepen we over een zandvlakte langs het Markermeer. Vanaf wijk Galjoen liepen we via diverse andere wijken naar de finish en hadden we de 40 km er weer op zitten.
Mijn dank gaat uit naar de parcoursbouwer, Mari Smits, alle verzorgers en het bestuur van WS78.
Ondanks het weer was het ook nu weer een prachtige tocht. Ik raad u aan deze wandeltocht tussen mei en september nog eens te gaan lopen.
Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.