Zevenhoven, 9 oktober 2021

Vandaag heb ik wandeltocht 2 van RS’80 serie 42 gelopen. De wandeltocht startte vanaf de sportkantine van
SV Zevenhoven . Via de Jonge Zevenhovenseweg liep de route naar het gemaal Kromme Mijdrecht. Het was nog een beetje mistig en de zon proberen er doorheen te breken. Het gaf toch weer een ander beeld voor de foto’s. Ik liep op de kade langs rivier de Kromme Mijdrecht . De houten blauwe brug is eigenlijk de grensbrug van de provincie Utrecht/Zuid-Holland. Midden op de rivier is de grens. Het is tevens de grens van Zevenhoven en Mijdrecht. De route ging verder door natuurgebied de Groene Jonker . Het is een prachtig natuurgebied.Ik liep verder richting het dorp Noorden (gemeente Nieuwkoop). Toen ik de weg over wilde steken, werd ik gepasseerd door twee fietsers van RS’80. Zij stopten en ik kon het niet laten om direct een foto te maken. Er moest hier nog een pijl met tekst voor de terugweg gezet worden. Buiten deze twee hardwerkende vrijwilligers zijn er nog veel meer die de route blijven controleren en kijken van alles goed gaat. Ze lopen en fietsen heel wat te zorgen dat de wandelaars kunnen genieten en de route zo goed kunnen lopen. Veel watersporten bewegen niet wat er allemaal bij het uitzetten en onderhouden van een route komt kijken. Maakt u maar eens een praatje met de vrijwilligers als u tegenkomt. Ik heb Nieuwkoop gemaakten dit dorp heeft een voetbalvereniging die dit jaar 75 jaar bestaat (zie foto’s). Wij mochten hier, zowel op de heenweg als op de terugweg, onze pauze houden. De route ging richting Noordsebuurt. Onderweg konden we tussen de huizen door naar de plassen en dit wat echt de moeite waard. Ik maakte dus weer een foto. Bij de Uitweg konden we kiezen of we via het bospad en het trekpontje of langs de molen wilden lopen. Omdat het een avontuurlijk padje was, ging ik de uitdaging aan. En het is inderdaad een mooie stukje en er wonen zelfs nog kabouters. Ik moest met het mini trekpontje over en daarna lekker door het weiland lopen. Het zal zeer natte voeten worden.Door het gras kon je het water niet goed zien en ook kon je niet goed zien waar je een beetje zou wegzakken. Inderdaad dus een avontuurlijk padje. Marskramerpad loopt. Dit moet ook een heel mooi wandelpad zijn.

Een stukje verder zag ik vier stoelen en een tafel aan de waterkant staan ​​en ik nam hier zelfs mijn pauze. Mijn wandelschoenen en kousen waren behoorlijk nat, dus ik trok ze even uit. Na mijn lunch schone ik de schoenen een beetje droog te maken en trok ik ook kousen aan (heb ik altijd bij mij). En zo werd heopa door een andere wandelaar op de foto gezet. Terwijl weer ik mijn verlag aan het maken was, kreeg ik een
e-mail met het volgende bericht:
Beste Henk,
Wat superfijn dat ook jij zo kunt genieten van het wandelen en het doet ons goed om dat te zien. Afgelopen zaterdag hebben wij vanuit Zevenhoven de RS80 tocht van 25 km. gewandeld en zagen jou daar weer enthousiaste foto’s makend aan de wandel.Heel verrassend had je een mooie rustplek gevonden langs het water, waarbij de schoenen en de sokken uit waren om te laten drogen op het natte pad via het pontje. We hebben een mooie stilleven van alle wandelattributen die kunnen leggen. Hierbij de plaatjes, zodat je zelf ook eens op foto’s kunt toevoegen! Blijf lekker aan de wandel voor een goede gezondheid! Hartelijke groeten en hopelijk snel weer eens tot ziens op een wandeltocht ergens in het land.
Met hieronder de namen (die noem ik hier niet). Heel erg bedankt! Bovenkant! De foto’s komen tussen de andere foto’s te staan. Wordt u nieuwgierig? Kijk maar dan maar eens naar de foto’s.Een stukje uitzicht verder, voordat ik de dijk overstak, zaten twee wandelaars ook heerlijk te genieten van het mooie van de ‘Groene Jonker’.
Na de tweede rust ging de route door de Noordse plassen naar Noordse Dorp . Van hieruit ging de route over de Molenweg naar Zevenhoven. Bij kruisen ’t Laantje werd vlak voor mij de weg zelfs afgesloten. Tja, dat kan zomaar gebeuren. Er bestaan ​​zeker vier zwangere dames verhuizen en de oudste was al 15 jaar heb mij laten vertellen. En dan heb je natuurlijk wel zelfs respect voor haar en wacht je netjes totdat het lint weer weg mocht. Zo liep ik dan ook nog een even stuk met hen mee. Bij het gemeentebord van Zevenhoven sloeg zij af en ik liep naar de finish.

Ik heb weer genoten van deze prachtige, afwisselende route en ik wil de parcoursbouwer en het bestuur van RS’80 dank voor deze route.
Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.