Published On: 24 april 2021By 2s Reacties

Almere, 23 april 2021
Vandaag ben ik verder gegaan met de 10e en tevens laatste tocht van serie 41 (winter 2020/2021) van RS80 die in Zoetermeer start.
Uit opgravingen van de Archeologische Werkgroep Zoetermeer blijkt dat in de 13e eeuw al sprake was van de bewoning aan de Dorpsstraat in Zoetermeer.
Het was eigenlijk de bedoeling dat deze wandeling in de periode van 13 maart tot 5 april gelopen zou worden, maar door persoonlijke omstandigheden was dit voor mij niet mogelijk.
Ik reed dus naar Zoetermeer, maar mijn TomTom gaf niet de parkeerplaats aan waar de start zou zijn, maar een andere. Het bleek dat de straat waar ik eigenlijk in moest, afgesloten was.
Toen we met de route startten, las ik de routebeschrijving verkeerd en daardoor liepen we de verkeerde kant op. We begonnen dus direct met een extra lus. De route ging richting de N206 (Zwaardslootseweg) waar we
over de brug gingen. Hierna liepen we onder een brug door en via het park ging de route langs de Volkstuinen. Hier was een imker bezig met zijn bijen (zie foto’s). Het is een mooi complex. Een stukje verder waren
kinderen gezellig buiten bezig met de Koningsspelen. Via de Zoetermeerpolder liep de route om de Zoetermeerse Plas. Dit is een prachtig natuurgebied met veel vogelsoorten, jonge meerkoeten, ganzen, kuikens etc.
De route ging verder langs de Noordhovense Plas en de Benhuizer Plas. We bereikten Bentwoud. Dit is een nieuw natuur- en recreatiegebied tussen Zoetermeer en Boskoop. Ook hier zijn veel vogelsoorten. Een stukje verder in dit gebied is het Nationaal Kinderbomenbos. Het is echt een heel bijzonder gebied. Bij de Aidaschouw zag ik een Sperwer op een verkeersbord zitten. Het is de eerste keer dat ik dit van zo dichtbij heb kunnen vastleggen met mijn fotocamera. Bij de volgende rotonde kon ik het niet laten om even op een speciale stoel te gaan zitten. Dit is eigenlijk een kunstwerk, maar ik kon het niet laten.
We bereikten het eindpunt van de deze tocht en heb ik tevens serie 41 van RS80 afgesloten. Dankzij het mooie weer hebben we extra genoten van deze prachtige route.
Ik wil de parcoursbouwer en het bestuur van RS80 bedanken voor al het werk dat zij hebben verricht om ook in deze tijd de wandeltochten mogelijk te maken. Hierdoor kunnen wij in Coronatijd toch genieten van al deze mooie tochten.
Als u meer info wilt over de wandeltochten van RS80, dan kunt u hier klikken.

Gr. Heopa

2 Comments

 1. Charrel 25 april 2021 at 14:58

  Hoi Opa!

  Heerlijk dat u weer heeft kunnen wandelen! Mooie foto’s! Geven een goede sfeer impressie!

  Groetjes,

  Fam Slokker

 2. heopa 25 april 2021 at 15:11

  Dank julie wel voor de reactie.
  Ja wandelen doet erg veel goed, in alle opzichten.
  Gr.van Opa

Leave A Comment