Published On: 11 november 2020By 0 Reacties

Almere, 11 november 2020

Vandaag heb ik besloten om vanuit  Maartensdijk door de bossen te gaan wandelen.
Ik parkeerde mijn auto bij het oude gemeentehuis van Maartensdijk. Het gemeentehuis dat ondertussen gerenoveerd is, dateert van 1600. Vanaf september 1970 tot ongeveer 1995 reed ik daar vaak (als buschauffeur) met de bus vanuit Amsterdam via het Gooi naar Utrecht. De bushalte staat er nog steeds. Het was een prachtige route om te rijden.
Om 9.30 uur begon mijn wandeling en ik liep richting Hollandse Rading. Onderweg zag ik oude, mooie huisjes. Ik liep veel door bossen (o.a. het Maartensdijkse bos).
De bossen zijn prachtig met de herfstkleuren en er kwam een dame met haar rijtuigje voorbij. Ik mocht een foto van haar maken, wat ik erg leuk vond. Ik bereikte Lage Vuursche waar ik een stuk doorheen liep. De restaurants zijn dicht, maar je kunt hier wel bestellen en ophalen. Zo krijgen de restaurants toch nog wat omzet. Ik liep richting Pijnenburg en ging over landgoed Vijverhof dat overgaat in  Ridderoordse_Bos In een akte uit 1714 wordt de Middeleeuwse versterking ‘Ridderdorp’ genoemd. Ik liep langs Bilthoven en over landgoed De Leyen. Hier staat een bijzondere indrukwekkende oude boom. Daarna liep ik langs het spoor en ging een stukje door Bilthoven. Ik liep door de tunnel naar de andere kant van het spoor en kwam langs een kwekerij. Hier stond een oude bakfiets en het was natuurlijk leuk om deze even te bekijken. Vervolgens ging ik via de Hooge Kampse Plas naar Groenekan. Via de polder liep ik verder naar Maartensdijk waar mijn wandeling weer eindigde.
Ik heb genoten van deze mooie route en de schitterende herfstkleuren.
Als u de foto’s bekijkt, ziet dat er weer mooie plaatjes tussen zitten.
Graag tot een volgende keer!

Gr. Heopa

Leave A Comment