Almere, 16 december 2020

Stichting ‘Samen op Pad’ organiseerde op de woensdagen altijd groepswandelingen en zoals u wellicht weet zijn ook deze wandelingen door corona  (tijdelijk) stopgezet.
Samen op Pad biedt door de langdurig aanhoudende beperking als gevolg van corona alternatieve wandelingen aan.  Deze wandelingen worden Zelf Op Pad wandelingen genoemd.
De beschrijving van Zelf op Pad wandeling nr. 2 Rondje Utrechtse Heuvelrug  kun je op de website downloaden en uitprinten. Dit heb ik dus gedaan en de routebeschrijving ziet er heel goed uit. De wandeling is, als je goed oplet en goed leest, 25,5 km. Soms lees ik niet goed en tja, dan loop ik verkeerd en komen er wat kilometers bij.
De wandeling begon in Egt bij apotheek De Sluis en ik liep door een mooi stukje Driebergen. Via een paar parken bereikte ik het buitengebied. Na ongeveer 4 km lopen, kwam ik in park Sparrendaal. Hier bevindt zich de Driebergse Lourdesgrot. De grot ligt in een Engelse landschapstuin waarin diverse sprengen en watergangen in 1790 gegraven zijn. Het is een zeer mooi wandelgebied.
Een stukje verder kwam ik bij de Zwitserse Brug. De route ging onder de brug door, maar ik wilde eerst een paar foto’s vanaf de brug maken. Na het maken van de foto’s vervolgde ik weer de route.
Via bos en zandverstuivingen waar de zonnestralen door de bomen schenen, kwam ik langs Zanderij Maarn waar ik mijn pauze nam. Na mijn pauze vervolgde ik de route die heen en terug onder de A12 doorging. In het centrum zag ik een bekende wandelaarster die ook deze tocht aan het lopen was. Ik had echter net mijn rust bij de Zanderij gehad en zij nog niet, dus liep ik verder langs Huis ter Maarn.
Toen ik na in totaal 18 km lopen bij de Amersfoortsestraatweg kwam, zag ik de wandelaarster in de verte weer aankomen. Ik wachtte even op haar en zo liepen we de laatste 7 km samen (op gepaste afstand) via natuurgebied Haag Moersbergen en wat landerijen richting Driebergen.
Het was een prachtige wandeling door en over de Utrechtse Heuvelrug.
Ik wil de parcoursbouwer en stichting Samen Op Pad bedanken voor deze Zelf Op Pad wandeling.

Graag tot een volgende keer!
Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.