Almere, 27 februari 2021

Vandaag ging ik naar Dordrecht om de ‘Zuurkooltocht’ te lopen. Zonder Corona zou er een broodje met zuurkool en worst uitgedeeld worden, maar helaas kon dat nu niet. De wandeltocht ging wel door. Via internet kon je je hiervoor aanmelden. Om het Coronaproef te houden zijn er twee datums waar op je de tocht kunt lopen. De eerste is dus op 27 februari en de tweede op 6 maart. Er was ook geen specifieke aanmeld- of startpunt. Ook geldt er een maximaal aantal deelnemers. De koffie to go punten zijn ook alleen op deze dagen geopend. Mocht u deze tocht op een ander tijdvak willen lopen, dan kan dat maar dan zijn deze punten gesloten.
Wij startten vanaf de parkeerplaats van VV EBOH Schenkeldijk 1 in Dordrecht.
Op de parkeerplaats kwam ik diverse bekende wandelaars tegen. Eén van de wandelaars was Rolf. Rolf laat zich niet zomaar uit het veld slaan. Hij heeft al heel veel kilometers gelopen en ik denk dat er niet zo gauw iemand is die hem inhaalt. ‘Rolf, ik wens je nog heel veel gezonde wandelkilometers toe.’ We liepen eerst een klein stukje door Nieuwe Dordtse Biesbosch. Daarna gingen we richting de N3 en het Sterrenburgpark. Hier was het eerste rustpunt. Er werd koffie met thee en een koek naar keuze ( in plaats van het broodje zuurkool met worst) aangeboden. Ook kon je hier een stempel en een plaatje krijgen voor in het wandelboekje. Wandelaars die zich opgegeven hebben voor deze route, krijgen aan het eind ook nog een medaille.
Buiten staan diverse picknicktafels en banken, zodat ook de pauze Coronaproef gehouden kon worden. Na de rust liepen we via de N3 om het Albert Schweitzer ziekenhuis naar Overkamppark.
Vervolgens liepen we langs het Riwal Hoogwerkers Stadion en gingen een stukje verder onder het spoor door. We kwamen bij de Aalscholverstraat waar op diverse flats prachtige schilderingen staan (zie foto’s). Via het Wantijpark kwamen we bij de Prins Hendrikbrug die over de Waterweg gaat.
De route ging verder door Staart-West naar Staart-Oost. We liepen eigenlijk over een groot eiland dat tussen Wantij en de Drecht ligt. Op 18 km was er een rustpunt bij De Volière waar koffie to go verkrijgbaar was. We namen hier ook de lunchpauze en werden even op de foto gezet door Jan.
De foto was eerder thuis dan ik en staat nu tussen de andere foto’s. ‘Bedankt, Jan!’
Via de Wantijbrug ging de route naar het Dubbelmondepark waar een paar reigers hoog in de boom zaten. Meestal zie je ze aan de waterkant. Zo liepen we weer naar de finish.
Het was een mooie, goed verzorgde en Coronaproef route.
Ik hoop dat er meer wandelverenigingen zijn die, net als RS80, op deze manier wandeltochten gaan organiseren.
Ik wil het bestuur en de parcoursbouwer bedanken voor deze mooie wandeldag.

Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.